Kezdjen el pénzt keresni 24 órán belül
More information

5 aranyszabály a felelősségteljes bináris opciós kereskedéshez

1. szabály - Helyes pénzmenedzsment

Amennyiben Ön nem szeretne a portfolióját tönkretevő veszteséges üzletek sokaságába belefutni, helyesen kell kezelnie a pénzét. Tehát, szilárdan be kell állítania azt legmagasabb befizetési százalékot a számláján, amit képes befektetni egy opcióba. Ez a százalék idális esetben alacsony. A kevésbé tapasztalt kereskedőknek érdemes 2%-ra, illetve 50-szer kevesebbre állítaniuk, mint a brókerszámlán lévő pénz összege. Tapasztaltabb kereskedők akár számlaegyenlegük 4-5%-val is kereskedhetnek.

Így, ha az ügyletei hosszú távon nem kifizetődőek, legalább elkezd odafigyelni, időben megáll és nem veszti el a teljes számlaegyenlegét. Ellenkező esetben -sikeres ügyletek kötésekor- az Ön számlaegyenlege nem növekszik majd olyan gyorsan, de ez a növekedés biztosabb lesz.

Az olcsó opciók nem minden brókernél érhetőek el. Sok helyen a minimális kereskedési összeg 50$! Ez a kezdők számára elérhetlen, hacsak nem szeretnének 50*50=2500$-t befizetni vagy alacsony egyenleggel kockáztatni.

2. szabály - az önmegtartóztatás művészete

Ön megnyitja a kereskedői platformot és készen áll kereskedni, de csak azt látja, hogy az árak nem mozognak semerre. Semmilyen érdekes dolog nem történik, ahogy említésre érdemes kereskedési lehetőség sincs a láthatáron. Mit tesz Ön ilyen helyzetben? Közömbösen bámulja a képernyőt vagy azonnal kilép?

Igen! Amikor alkalmas kereskedési lehetőség sokáig nem bukkan fel, nincs értelme kereskedni. Ilyen esetben bölcs dolog kilépni és később vissza, vagy várni és tovább figyelni a piacokat. Ha a piacok semmilyen irányban nem mozognak, a matematika a bróker oldalán áll. Ne fogjon kereskedésbe és várjon tovább, ha a helyzet ilyen. Csak a kifizetődő ügyleteket érdemes kiválasztania, soha ne kereskedjen csak a „pénz megforgatása” kedvéért. Ha pénzét szeretné megforgatni, jobban jár a legközelebbi kaszinó meglátogatásával.

3. szabály - válasszon egyet a sok rendelkezésre álló kereskedési lehetőségből

Ha lát néhány érdekes kereskedési lehetőséget, próbálja kiválasztani a legkifizetődőbbet. Azáltal, hogy három-négy betervezett ügyletet egyre redukál (arra az egyre, amelyikben Ön a leginkább megbízik), gyakran kiszűrheti a nem kifizetődő ügyleteket. Az Ön kereskedési volumene csökkenni, de a ROI (befektetés visszatérülési) értéke növekedni fog.

4. szabály - tisztázza, mivel szeretne kereskedni

Az újoncok által elkövetett egyik leggyakoribb tévedés a kaotikusság: a kereskedő túl sok grafikont követ egyidejűleg, túl sok kombinációt dolgoz ki és egyik grafikonról a másikra ugrik, konkrét cél nélkül. Egyszerűbben mondva: a piac a fejére nő. Ez általában a romláshoz vezető út.

Aki sikeres kereskedő szeretne lenni, tisztában kell lennie a céljaival, amikor belép a piacra és azzal, hogy milyen helyzetekben szeretne bináris opciókkal kereskedni. Amíg valaki nem éri el a profi szintet, nem csinálhat mindent egyszerre. Nekem személy szerint jó tapasztalataim vannak azzal, ha folyton csak egy dologra, illetve egyféle piaci szituációra fókuszálok.

Lehetőség van trendekkel való kereskedésre, azaz olyan helyzetekkel, amikor a piac folyamatosan felfelé/lefelé halad egy adott időszakban. Az ilyen esetben a kereskedő az adott trend folytonosságára fogad. Léteznek anti-trend taktikák is, amelyek az aktuális trend megfordulására fogadnak. Néha említik a „breakout” kifejezést is, ami azt a helyzetet jelöli, ahol a piac sokáig stabil, majd hirtelen elszabadul és radikális mértékben emelkedni/esni kezd.

5. szabály - Kockázat semlegesítés

Ha Ön először 20$-t fektetett be egy EUR/USD bináris opcióba, majd további 20$-t egy EUR/GBP változatba, nem igazán érdemes újabb 20$-t beleölnie egy EUR/CHF ügyletbe. Miért is van ez így? Ön hirtelen három ügylettel is bírna, valamint összesen 60$ értékben kötné a fogadás az euró emelkedéséhez. Ha az euró ehelyett esne, mind a három ügylet bukna és ez Önnek a teljes 60$-jába kerülne. Nem kellene háromszoros veszteséget kockáztatnia. Emiatt néhány kereskedő saját korlátot állít fel: egy adott devizanemben egyidejűleg maximum két ügylet nyitható.

Ha több fajta vagyontárgyról beszélünk, a kockázat-diverzifikációnak van értelmes is kifizetődő is lehet. Hiszen a befektetési alapok professzionális kereskedői is remekül alkalmazzák azt, tucatnyi különféle vagyontárgy esetén. Ennek köszönhetően relatíve stabil éves profitot érhetnek el kereskedői stratégiáik révén. Érdemes megjegyezni, hogy a bináris opcióknál jóval kifinomultabb pénzügyi eszközöket használnak, mivel az előbbiek főleg a kisbefektetőknek szólnak.

Start now

Keressen pénzt három egyszerű lépésben!

A módszerem nem alkalmazható mindenhol. A legtöbb bank és kereskedő nem tudja, miről szól a módszer. És még ha tudnak is róla, soha, semmilyen körülmények között nem adnák ki az átlagembereknek. Ezért nagyon fontos, hogy megbízható, engedéllyel rendelkező brókercéget válasszon, ahol engedik, hogy pénzt keressen. Ez a két kedvenc brókercégem. Regisztráljon az egyiküknél - sőt, akár mindkettőnél. Mindketten jótanácsokkal is ellátják, oktatóvideókat kínálnak, és személyes tanácsadót is adnak Ön mellé, mindezt teljesen ingyen.

Próbálja ki a kereskedési stratégiáit próbaverzióban:

  IQ Option

Investlab Holdings
Egy új bróker, amely kiemelkedően magas kifizetéseket (92%) biztosít és kis összegű, minimális befizetéssel is nyitható náluk számla.
Egy gyors tipp: Ez a bróker ideális választás azon kezdők számára, akik kis összegű befizetéssel akarják elkezdeni a kereskedést.
Minimum befizetés: $10
 
 
 
 
 

 Szóljon hozzá!

Kérdezzen bármit, vagy ossza meg a tapasztalatait
Részletes utasításokat fog kapni e-mail címére.